Lockdown είπατε; Και πώς εκατοντάδες τουρίστες ήρθαν στο Ηράκλειο; – Είχαν όλοι αρνητικό τεστ; (φωτο)

Η φωτογραφία τραβήχτηκε πριν λίγο στο λιμάνι του Ηρακλείου. Εκατοντάδες τουρίστες που έφτασαν με κρουαζιερόπλοιο όχι μόνο αποβιβάστηκαν, αλλά μπήκαν και σε πούλμαν για να εκδράμουν στο Ηράκλειο!

Είμαστε στη δεύτερη μέρα του lockdown, υπάρχουν συγκεκριμένοι όροι για να εισέλθει κάποιος στη χώρα και να κινηθεί στη συνέχεια μέσω μάλιστα μέσων μεταφοράς.

Τηρήθηκαν οι προϋποθέσεις; Έγιναν τεστ και βγήκαν αρνητικά; Κάθε λεωφορείο είχε μάξιμουμ 65% πληρότητα; Πώς οι άνθρωποι αυτοί θα κυκλοφορήσουν μαζικά;

Προφανώς η λάθος πολιτική το καλοκαίρι, με το ανεξέλεγκτο άνοιγμα των συνόρων δεν έγινε μάθημα…

“Εμείς φοβόμαστε να βγούμε από το σπίτι μη φάμε το 300αρι και αυτοί φέρνουν κρουαζιερόπλοιο και κάνουν εκδρομές χύμα!”, σχολιάζει δικαίως πολίτης που στέλνει τη φωτο στο candiadoc.

Ελπίζω να μη μάθουμε όταν θα είναι αργά – όπως γινόταν το καλοκαίρι- πόσα κρούσματα είχε το κρουαζιερόπλοιο…

Δείτε επίσης: Θετικοί στον κορονοϊό επιβάτες και πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου που ήρθε και στο Ηράκλειο! – Ανευθυνότητα από ΕΟΔΥ και Μενδώνη

Νεκρός από κορονοϊό εργαζόμενος του κρουαζιερόπλοιου που πέρασε και από το Ηράκλειο

Σχετικά Άρθρα

5 Thoughts to “Lockdown είπατε; Και πώς εκατοντάδες τουρίστες ήρθαν στο Ηράκλειο; – Είχαν όλοι αρνητικό τεστ; (φωτο)”

  1. ΜΠ

    Προς επιβεβαίωση του προηγούμενου σχολίου να αναφέρω ότι δεν έγινε καμία εκδρομή ή επισκεψη οποιουδήποτε άλλου χώρου στην Κρήτη από τους επιβάτες του εν λόγω κρουαζιεροπλοιου λογω του lockdown.Τα πούλμαν που φαίνονται στη φωτογραφία χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά και μόνο για την μεταφορά των επιβατών από και προς το αεροδρόμιο Ηρακλειου ,ενώ τηρηθηκαν όλα τα πρωτόκολλα με μεγάλη αυστηροτητα.θα είναι λοιπόν οι δημοσιογράφοι να διπλοτσεκαρουν τις πληροφορίες τους και να μην σπεύδουν να δημιουργήσουν κλίμα ανασφάλειας στους πολίτες.

  2. Costas Rantzos

    Μα είμαστε καλά μας επιβάλουν lockdown και έρχεται κρουαζιερόπλοιο μας δουλεύουν;

  3. Μ Μ

    προς Σ Ρ,

    Έχεις δίκιο, μόλις το επιβεβαίωσα από φίλο μου οδηγό οπότε άκυρο το προηγούμενο σχόλιό μου.

  4. M M

    προς Σ Ρ,
    δεν καταλαβαίνω το εξής: υπάρχουν άνθρωποι που παίρνουν το αεροπλάνο για να επιβιβαστούν σε κρουαζεροπλοιο που τους περιμένει στο Ηράκλειο;
    Λίγο, ας πούμε, ασυνήθιστο δεν σας φαίνεται και εσας; έτσι δεν είναι;

  5. Σ Ρ

    Καλησπέρα σας. Καλό θα ήταν πριν δημοσιεύετε πληροφορίες να ελέγχετε την ορθότητα τους. Οι συγκεκριμενοι τουρίστες δεν αποβιβαστηκαν καθόλου στην πόλη του Ηρακλείου και πουθενά αλλού στο νησί. Από το αεροδρόμιο της πόλης μεταφέρθηκαν στο λιμάνι και επιβιβαστηκαν στο πλοίο ακολουθώντας όλα τα πρωτόκολλα. Οι προγραμματισμενες εκδρομές πάνω στο νησί είχαν ήδη ακυρωθεί.
    Καλό είμαι να ενημερωνομαστε σωστά και να μην συνεχίζουμε την διασπορά του πανικού. Σας ευχαριστώ

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί